Svenska Schäferhundklubben

Nyhetsbrev från Riksidrottsförbundet 2019

 
Under våren erbjuder skatteverket ett antal webbseminarier som riktar sig till idrottsföreningar, dels ett som tar upp ämnet idrottsföreningen som arbetsgivare, dels ett om inkomstdeklaration för idrottsföreningen. Välj datum via länkarna nedan för mer information och anmälan.

Idrottsföreningen som arbetsgivare
4 april kl 1700-1815
7 maj kl 1300-1415

Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration

23 maj kl 1800-1915
3 juni kl 1700-1815
17 juni kl 1700-1815
 
Då är Idrottens fystränarutbildning (FTU) något för dig! Du får möjligheten att vidareutbilda dig i fysisk träning med inriktning på prestations- eller elitidrott för ungdomar från cirka 15 år och för vuxna. Utbildningen är både praktiskt och teoretiskt inriktad med möjlighet till certifiering som idrottens fystränare.
 
Har du varit aktiv på elitnivå och är nu på väg mot en ny karriär där du vill verka som tränare/coach för andra aktiva? Eller är du fortfarande aktiv och vill fokusera på din egna personliga utveckling? Då är detta kursen för dig. Kursen är beteendevetenskapligt inriktad. Din idrottskarriär har givit dig kunskaper och erfarenheter som är ovärderliga för svensk idrott. I denna kurs får du du teoretiska verktyg som kompletterar dina erfarenheter, för att på så sätt utveckla din förmåga att omsätta dessa praktiskt med ett speciellt fokus på hur du kan arbeta med olika individer. Du får samtidigt möjlighet att ta del av andra elitidrottares perspektiv.
Både Åland och Finland är perfekta resmål för ett lyckat träningsläger. Här finns högklassiga hallar och arenor för så gott som alla sporter, med finska Kisakallio i spetsen. Och med turneringar och tävlingar året om är det lätt att nå nya höjder tillsammans. Det blir en teambyggande upplevelse i skärgårdsmiljö som börjar i samma ögonblick ni kliver på båten. Hör av dig till oss så skräddarsyr vi ett paket som kommer att passa er grupp som handen i handsken. Du kommer att blir förvånad över hur mycket du får för slantarna!
 
 
Årets Eldsjäl uppmärksammar de beundransvärda insatser som görs i föreningar över hela landet och prisar dem varje år på Eldsjälsgalan. Narva Boxningsklubb fick pris som årets idrottsförening under Eldsjälsgalan. Priset delas ut i samverkan mellan RF och Folkspel. I övriga kategorier blev vinnarna:
Ken Kvist, Höllvikens BK, ledare och Årets Eldsjäl!
Solvei Envall, Ljusdalsfritid, integration
Jessica Wallbom, Mälarögymnasterna, hälsa
Loui Sand, f.d. handbollsspelare, Årets Eldsjäl specialpris
 
Riksidrottsförbundet, www.rf.se, webbgruppen@rf.se Avprenumerera
 
 
 
 
Känner du någon som är intresserad av idrott och behöver grundläggande behörighet för högre studier? Sök till Allmän kurs idrott på Bosön Idrottsfolkhögskola med start i augusti. Här läser man upp de gymnasieämnen som du saknas i kombination med våra idrottinriktade ämnen och får därmed en idrottsutbildning. Perfekt alternativ även för de som inte bor i Stockholm, då det finns möjlighet till boende på Bosöns sportcampus. Sista ansökningsdag 30 april.
Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön söker en person som kan bidra till att utveckla Bosöns kommersiella verksamhet med erbjudanden inom träning och tester. Du blir en nyckelperson för vår framgång och ingår i Bosöns ledningsgrupp. Ansökan senast 25 mars.
Fortnox erbjuder bokföring, fakturering och attest kostnadsfritt till samtliga organisationer inom idrottsrörelsen anslutna till RF och som använder IdrottOnline. Effektivisera och modernisera föreningens fakturering och bokföring , spara tid och få full koll på ekonomin – helt kostnadsfritt! Anslut till tjänsten genom att klicka på "Aktivera Fortnox" i IdrottOnline Avgifter. Skapa sedan avgifter i IdrottOnline och använd Fortnox webb-program för att skicka fakturor till era medlemmar.
Mer om Fortnox plustjänster
 
 
Genom Folkspels produkter har din förening möjlighet att skapa ett bra inkomstsflöde till föreningen. Folkspels regionsäljare hjälper dig att lägga upp en säljplan för föreningen av deras produkter BingoLotto, Sverigelotten, BingoLottos julkalender samt BingoLotto prenumeration. Räkna enkelt ut vad föreningen kan tjäna på ett år.
 
 
Som medlem i ett av RF:s förbund kan er förening teckna RF:s Kompletterings-försäkring. Den försäkrar bland annat era byggnader, idrottsredskap och teknisk utrustning. Nu sänker vi premien med 20% på den del av försäkringen som täcker byggnader. Ring Folksam Företagssupport på 08-772 86 35 eller mejla foretag@folksam.se så får du veta vad ditt pris blir.
 
Riksidrottsförbundet, www.rf.se, webbgruppen@rf.se Avp

Nytt från riksidrottsförbundet

Nyheter från Riksidrottsförbundet
 Om ditt nyhetsbrev ser konstigt ut i din e-postklient, klicka här.
 
Moms på hyra av anläggningar
Sedan ingången av 2016 har Skatteverket en ny syn på definitionen av korttidsupplåtelse av idrottslokal. Förenklat kan man säga att det som tidigare klassades som momspliktig idrottstjänst (korttidsupplåtelse av idrottslokal) numera ofta ses som momsfri fastighetsupplåtelse. Detta innebär att många föreningar gör fel idag och riskerar att omläggningen av deras redovisning kan bli väldigt kostsam.

Problemet kring moms och hyra av idrottsanläggningar är kopplat till att ideell sektor inte bedriver momspliktig verksamhet och är därför begränsas i sina möjligheter att kunna hyra lokaler på den öppna marknaden.
 
Nytt i IdrottOnline
Vid dagens uppdatering i IdrottOnline ingick bl a ny design samt förändringar i ett par flöden i hur användaren skapar och hanterar sina avgifter i applikationen "Avgifter"
Se till att skicka in LOK-stödsansökan för hösten 2018 i tid
Vi påminner om att det går bra att redan nu skicka in föreningens LOK-stödsansökan för hösten 2018. Hösten omfattar aktiviteter bedrivna under tiden 1 juli – 31 december och sista ansökningsdag är den 25 februari 2019 men det går att skicka in ansökan redan nu. Det kan ju vara skönt att få det gjort i samband med att man avslutar säsongen så att ni inte riskerar att glömma det eller att bli försenad.
Swedbank erbjuder helhetslösning till idrottsföreningen
Swedbank erbjuder i samarbete med Riksidrotts-förbundet en trygg och enkel helhetslösning som möjliggör effektivare hantering av idrottsföreningens ekonomi. Erbjudandet består av ett antal bastjänster som t ex konto, bankgiro samt Internetbank och Mobilbank företag. Bland tilläggs-tjänsterna finns bl.a. Swish, Bankkort Business och e-bokföring.
 
Här är finalisterna i Årets Idrottsförening
Här är alla finalister inom kategorin Årets Idrotts-förening – en kategori som Folkspel och Riksidrotts-förbundet samarrangerar – i år med temat Senioridrott. Se de härliga filmreportagen om hur idrott kan vara en del av vardagen, hela livet! Den här kategorin går inte att rösta på, utan vinnaren kommer att utses av en jury och presenteras på Eldsjälsgalan på Berns den 14 mars.
 
300 naturnära boenden från norr till söder
STFs unika och personliga boenden återfinns över hela Sverige, nästan alltid i naturnära lägen i direkt anslutning till fjäll, hav eller skog. Ni bor bekvämt och prisvärt i allt från enkel till flerbäddsrum, med tillgång till ett trevligt gästkök där ni kan laga egen mat och umgås. Många av våra anläggningar har ett starkt fokus på idrott och friluftsliv och erbjuder ett brett utbud av aktiviteter med möjlighet att skräddarsy guidade turer och hyra utrustning på plats.
Riksidrottsförbundet, www.rf.se, webbgruppen@rf.se Avprenumerera
 
 

 

Riksidrottsförbundet informerar om GDPR och föreningar

http://www.anpdm.com/newsletterweb/45415C477147455C4779444059/42405B467542435C45744540584071

 

Draghundslicens

Det är dags att lösa ny licens för att tävla drag.

Draghundslicens. Ett måste för att få tävla drag

Kostar 250:-.

Period 20180701-20190630 (oavsett när den löses)

Betalas in till klubben samtidigt som man mailar följande uppgifter till skallgang@telia.com  

Namn

Personnummer

Medlems nr i Schäferklubben

 

Cilla Öhrström