Svenska Schäferhundklubben

Nytt från riksidrottsförbundet

Nyheter från Riksidrottsförbundet
 Om ditt nyhetsbrev ser konstigt ut i din e-postklient, klicka här.
 
Moms på hyra av anläggningar
Sedan ingången av 2016 har Skatteverket en ny syn på definitionen av korttidsupplåtelse av idrottslokal. Förenklat kan man säga att det som tidigare klassades som momspliktig idrottstjänst (korttidsupplåtelse av idrottslokal) numera ofta ses som momsfri fastighetsupplåtelse. Detta innebär att många föreningar gör fel idag och riskerar att omläggningen av deras redovisning kan bli väldigt kostsam.

Problemet kring moms och hyra av idrottsanläggningar är kopplat till att ideell sektor inte bedriver momspliktig verksamhet och är därför begränsas i sina möjligheter att kunna hyra lokaler på den öppna marknaden.
 
Nytt i IdrottOnline
Vid dagens uppdatering i IdrottOnline ingick bl a ny design samt förändringar i ett par flöden i hur användaren skapar och hanterar sina avgifter i applikationen "Avgifter"
Se till att skicka in LOK-stödsansökan för hösten 2018 i tid
Vi påminner om att det går bra att redan nu skicka in föreningens LOK-stödsansökan för hösten 2018. Hösten omfattar aktiviteter bedrivna under tiden 1 juli – 31 december och sista ansökningsdag är den 25 februari 2019 men det går att skicka in ansökan redan nu. Det kan ju vara skönt att få det gjort i samband med att man avslutar säsongen så att ni inte riskerar att glömma det eller att bli försenad.
Swedbank erbjuder helhetslösning till idrottsföreningen
Swedbank erbjuder i samarbete med Riksidrotts-förbundet en trygg och enkel helhetslösning som möjliggör effektivare hantering av idrottsföreningens ekonomi. Erbjudandet består av ett antal bastjänster som t ex konto, bankgiro samt Internetbank och Mobilbank företag. Bland tilläggs-tjänsterna finns bl.a. Swish, Bankkort Business och e-bokföring.
 
Här är finalisterna i Årets Idrottsförening
Här är alla finalister inom kategorin Årets Idrotts-förening – en kategori som Folkspel och Riksidrotts-förbundet samarrangerar – i år med temat Senioridrott. Se de härliga filmreportagen om hur idrott kan vara en del av vardagen, hela livet! Den här kategorin går inte att rösta på, utan vinnaren kommer att utses av en jury och presenteras på Eldsjälsgalan på Berns den 14 mars.
 
300 naturnära boenden från norr till söder
STFs unika och personliga boenden återfinns över hela Sverige, nästan alltid i naturnära lägen i direkt anslutning till fjäll, hav eller skog. Ni bor bekvämt och prisvärt i allt från enkel till flerbäddsrum, med tillgång till ett trevligt gästkök där ni kan laga egen mat och umgås. Många av våra anläggningar har ett starkt fokus på idrott och friluftsliv och erbjuder ett brett utbud av aktiviteter med möjlighet att skräddarsy guidade turer och hyra utrustning på plats.
Riksidrottsförbundet, www.rf.se, webbgruppen@rf.se Avprenumerera
 
 

 

Riksidrottsförbundet informerar om GDPR och föreningar

http://www.anpdm.com/newsletterweb/45415C477147455C4779444059/42405B467542435C45744540584071

 

Draghundslicens

Det är dags att lösa ny licens för att tävla drag.

Draghundslicens. Ett måste för att få tävla drag

Kostar 250:-.

Period 20180701-20190630 (oavsett när den löses)

Betalas in till klubben samtidigt som man mailar följande uppgifter till skallgang@telia.com  

Namn

Personnummer

Medlems nr i Schäferklubben

 

Cilla Öhrström